Kocsonyamustra – Versenyszabályzat

kocsonya

 

A Kocsonyamustra jobb és hatékonyabb lezajlása végett kérjük tudomásul venni és tiszteletben tartani a következőket.

I.                   A verseny szervezője: Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ/Önkormányzat. Társszervező: Erdélyi Népi Ízőrző Lovagrend.

II.                A verseny résztvevői: a Kárpát-medencei Disznótoros Főzőversenyen és Süteménymustrán résztvevő csapatok, magánszemélyek, akik értékeltetni, megmérettetni szeretnék a különféle disznóhúsból előre elkészített termékeiket.

III.             A verseny helyszíne és időpontja: Gyergyószentmiklós, december 2.

IV.             A csapatok több kategóriában nevezhetnek a versenyen:

-          Kocsonya

-          Friss véres-májas hurka

-          Tepertő és zsír

-          Különféle kenegetők, pástétomok: májkrém, tepertőkrém stb.

V.                Értékelés: A különféle készítmények regisztráció, majd előzsűrizés után jutnak a tényleges zsűrihez. A regisztrálást és előzsűrizést két, egyenként háromfős csoport végzi, a háromfős zsűrihez kategóriánként csak a legjobb 3–5 készítmény kerül. Regisztráláskor minden versenyző kap készítményenként egy versenyszámot, amit az ételére is rátesznek, illetve felírjuk egy adatlapra a versenyző nevét, elérhetőségét.

VI.             Díjazás: kategóriánként 1 díjat osztunk a legjobb készítménynek, pl. a Legjobb kocsonya. Díjat adunk annak a versenyzőnek, aki a legtöbbféle készítménnyel nevezett be a versenybe – ő a Sokszínűség-díját kapja. Elismerjük a hagyományokhoz való ragaszkodást, de a kreativitást is, előbbi kapja az Ízőrző-díjat, utóbbi a Kreativitás-díjat. A Vándorserleget az nyerheti el, aki:

1.                          csapatként részt vesz a főzőversenyen, legalább 1 készítménnyel benevez a Kocsonyamustrára is, és az az adott kategóriában a Legjobb minősítést kapta;

2.                          az az egyéni versenyző, aki legalább kétféle otthon készített termékével benevezett a versenyre, és azok közül legalább 1 a Legjobb minősítést kapta.

VII.         A szervezők a „vakon zsűrizéssel” szavatolják a zsűrizés objektivitását, pártatlanságát.

VIII.  A versenyzőknek kötelességük akkora mennyiségű termékmintát bemutatniuk, amennyi elégséges az előzsűrizéshez és a zsűrizéshez. A zsűrizés utáni maradékokat a szeretetkonyhának adjuk át további felhasználásra. Minden versenyző gondoskodik a saját tálaló edényeinek zsűrizés utáni begyűjtéséről, sem a szervezők, sem a zsűri nem vállal felelősséget az eltűnt tányérokért.

IX.            A versenyre benevezés a helyszínen történik.

X.               Benevezési határidő: december 2. 10–13 óra között.

 

Back to Top
Testvériség Sugárút 9 szám 535500 Gyergyószentmiklós, Tel./fax: +4-0266-361.992 Mobil: +4-0742-215.503 Email: info@gymk.ro

© - GYMK, 2014