One More Minute featuring Petra Acker & Toth Viktor

onemoreminute viktor petra

 

A most Önöknek bemutatandó One More Minute featuring Petra Acker & Toth Viktor projekt egy éve indult útjára egy hazai turnéval (Borszék, Csikszereda és Bukarest), ami idén folytatódott Magyarországon, Budapesten az Opus Jazz Clubban a Budapesti Román Jazz napok keretén belül, valamint Szegeden.

A projektben résztvevő zenészek:

 

Szereceán Osszián  – ütős hangszerek,

Szerecean Tihamér  – basszusgitár,

Cserkész Norbert  – billentyűk,

Petra Acker  – ének,

T óth Viktor – saxofon.

omm8 kisebbA One More Minute zenekar 2015 tavaszán alakult, a DNS zenekar három tagjából, ahol öt évet játszottak együtt. Indulásukkor kávézók, kisebb szórakozóhelyek, kulturális események, zártkörű rendezvények közönségének szórakoztatása volt a céljuk, repertoárjukban soft jazz sztenderdek, mai és régebbi slágerek, közismert dalok átiratai szerepeltek.

A 2016-os évre kialakult egy konkrétabb éves terv: jazz témákban való mélyebb elmerülés, tanulás, de nem elhanyagolva a saját elképzeléseket, útvonalat – akár ötvözve a tanultakkal. Ennek fényében több együttműködés valósult meg neves zenészekkel:  workshopok Petra Ackerrel es Tóth Viktorral, koncertek Petra Ackerel, a Petra Acker Banddel, A.G. Weinbergerel, közös turné Tóth Viktorral ás Petra Ackerrel, magánórák és band coaching Petra Ackerrel, Tóth Viktorral, Berdisz Tamással, és A.G. Weinbergerrel.

2017-ben folytatódik ez a trend, több fontos helyszínen való föllépéssel, így a Double Rise, Tusványos, Borszék Napok, Kolozsvári Magyar Napok, Budapesti Román Jazz Napok stb., elkészült két saját szám, amelyek már a rádiókban is hallhatók.                                                                                      

 

petraackerPetra Acker 1986-ban született Brassóban, zeneszerető szász családból származik. 2003-tól számos zenekar tagja. 2005-től karakteres és újszerű hangjának köszönhetően szerepet vállalt különböző stílusú formációkban, dzsessz, funk, elektró és alternatív műfajban, mint például a The Othersm Tzuc & Petzi-ben és együttműködött olyan zenészekkel, mint Michael Acket, Johnny King, Jimmy Cserkész, Nicolas Simion, Jak Neumann, Luiza Zan stb.

Petra a zenében él, hatással van rá más népek zenéje, illetve a különböző élettapasztalatok, vagy egész egyszerűen a találkozások emberekkel, együttműködések hazai és külföldi zenészekkel, mint például a Thomas Siffling Trióval Mannheimből vagy Elly Wright-tel stb. Duót alkotott Joel Holmes-szal, egy neves amerikai dzsessz zongoristával.

viktorTóth Viktor a magyar jazzélet egyik legsokoldalúbb figurája. Zenei személyisége ugyanolyan hatással képes megnyilvánulni virtuóz post bop-fenegyerekként (a Tóth Viktor Tercett ben), mint a lélekhez szóló, spirituális muzsika különleges tolmácsaként (az Arura Trió ban)” – írja róla a sajtó .

Climbing with mountains című albuma a 2007-es év, – legújabb lemeze a Szemed Kincse a 2014-es év legjobb jazz lemeze díjat nyerte el. A 2010-es év jazz személyiségének választották, 2014 és 2015-ben pedig az év altszaxofonosának szavazták Magyarországon. A szaxofonos saját magát egy úton járó kereső emberként látja, zenei törekvéseiben az egyetemes harmóniával vágyik egységre. 2010-ben jelent meg Tartim című albuma majd ezt a Popping Bopping követte 2011-ben. Olyan nagyságokkal játszott együtt, mint Hamid Drake (dob), Henry Franklin (bass), William Parker (bass), Piotr Wojtasik (trombita), John Betsch (dob), Eric Allen (dob), Dresch Mihály (sax), közös koncertjeiket a zenész mint a tanulás, önfejlesztés nagyszerű alkalmait látja. Hangszeres játékára a dinamikus,mégis érzékeny kifejezésmód jellemző, zenei megnyilvánulásaiban a pillanat energiáit kívánja megragadni.

Játszott Európa és az Egyesült Államok számos jazz fesztiválján,saját tercettjét vezeti, kortárs táncossal duettezik,népzenét gyűjt, zenét szerez, új utakat keres.

 

 

 

 

Back to Top
Testvériség Sugárút 9 szám 535500 Gyergyószentmiklós, Tel./fax: +4-0266-361.992 Mobil: +4-0742-215.503 Email: info@gymk.ro

© - GYMK, 2014