Könyvturi – élőKönyvtár

konyvturi

Az EMKISZ, partnerségben a gyergyószentmiklósi Tini Irodalmi Körrel első alkalommal szervezi meg Gyergyószentmiklóson, a Könyvturi • élőKönyvtárt a Kárpátikum Pub és Borpatikában, december 7-én, 12 órától este 8-ig.


A rendezvény két fő programpontra oszlik. Az egyik a Könyvturi, ennek keretén belül a megunt, nem használt könyveket cserélhetik le a látogatók olyan kötetekre, amelyeket szívesen forgatnának. A Turi nem feltétlenül cserealapon működik, az is elvihet könyveket, aki nem hozott, a lényeg az, hogy minden könyv megtalálja a helyét valakinek a könyvespolcán. 
A rendezvény másik alapprogramja az élő könyvtár. Az élő könyvtár ugyanúgy működik, mint egy rendes könyvtár: az olvasók kikölcsönöznek egy „könyvet” egy rövid időre. Csupán egy különbség van: az élő könyvtárban a könyvek élő személyek, és a „könyv” és olvasója között személyes párbeszéd kezdődik. Az élőKönyvtár egy tökéletes alkalom arra, hogy elősegítsük és erősítsük az egymás iránti megértésünket. Amíg egy hagyományos könyvtárban könyveket kölcsönözhetünk ki olvasásra, az élő könyvtárban embereket lehet kikölcsönözni egy őszinte beszélgetés erejéig.
A Könyvturi készletének létrehozásához az EMKISZ könyvgyűjtést szervez Gyergyószentmiklós és környékén november 22. – december 5. között. 
A megunt, kiolvasott, már nem szükséges könyveket a gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájába lehet eljuttotatni, valamint a rendezvényre is be lehet hozni. 

Back to Top
Testvériség Sugárút 9 szám 535500 Gyergyószentmiklós, Tel./fax: +4-0266-361.992 Mobil: +4-0742-215.503 Email: info@gymk.ro

© - GYMK, 2014