Szentmiklósi adomány Somorjának

Több mint háromezer lej gyűlt össze adományként a VI. Kárpát-medencei Disznótoros Főzőverseny alkalmával. Ezúttal egy somorjai alapítványnak adják át a "szentmiklósi" ajándékot.

Bővebben...

ADVENTI ÜZENET

December 24., SZERDA:

Mária, az Istenszülő igenjét állította elénk. Az Ő igenje hozott világosságot a világba, ez adott emberi testet az Isten Fiának. Hány és hány igent kell kimondanom nekem is nap mint nap. Igent arra, hogy szeretek, igent, hogy megbocsátok, hogy nem féket, hogy bátor leszek, igent arra, hogy megértéssel viszonyulok embertársaimhoz. Csak a szeretet igenjei hoznak fényt a világba. A legnagyobb igen már elhozta a szebb és jobb vikág lehetőségét számunkra. Most rajtunk a sor. Mondjunk igent arra, hogy a Megváltó otthonra találjon a mi családunkban, szívünkben is.

Áldott ünnepeket mindenkinek!

TV karacsony

 

 

ADVENTI ÜZENET

December 23., KEDD:

Ne féljünk megbocsátást kérni Istentől. Ő sosem fárad bele a megbocsátásba. Isten tiszta irgalom. Jó elhatározás: Nem csak otthonomat, de lelkemet is megtisztítom az ünnepre. Holnap szenteste, az advent utolsó óráiban lelkiismeretvizsgálatot tartok, bocsánatot kérek Istentől és azoktól az emberektől, akiket megbántottam, hogy megtisztulva fogadhassam a Megváltót!

"Egy lángot adok, ápold, add tovább..."

dec-23

Fotó: Prodán Márta

ADVENTI ÜZENET

December 22., HÉTFŐ:

A hit soha nem tudja, merre vezetik, de ismeri és szereti azt, aki vezeti. Ne féljetek határozott lépéseket tenni az életben. Bízzatok, az Úr nem hagy egyedül benneteket! Jó elhatározás: Az Úr nem hagy egyedül, de a lépész nekem kell megtennem! Ezt tudatosítva, a mai napot kihasználom arra, hogy megtegyek egy régóta halogatott lépést, döntést, találkozást, telefonhívást, vagy egyebet.

"Egy lángot adok, ápold, add tovább..."

dec-22

 

 

ADVENTI ÜZENET

Advent negyedik VASÁRNAPJA:

Mi mindent meg nem cselekszik Isten azoknak az életében, akik maradéktalanul bíznak benne. Jó elhatározás: Mindannyiunk életében vannak emberek, helyzetek, amelyekről rég lemondtunk. Ma azzal a gondolattal térek nyugovóra, hogy a Megváltó válogatás nélkül mindannyiunkért, és minden ügyünkért a világra jött, hogy azokba fényt, reményt hozzon.

"Egy lángot adok, ápold, add tovább..."

dec21

ADVENTI ÜZENET

December 20., SZOMBAT:

Az igazi ajándék az egyik ember számára a másik ember lehet, a Másik szívtől szívig érő szeretete. Jó elhatározás: A készülődés forgatagában nem felejtem el a szeretet ünnepének lényegét – hogy bennem is megszülessen a Megváltó, hogy fényt és békét hozzon, ezáltal én magam legyek ajándék a környezetem számára.

"Egy lándot adok, ápold, add tovább..." 

dec20

Fotó: Prodán Márta

ADVENTI ÜZENET

December 19., PÉNTEK:

Az igazi szeretet egy kis bátorságot igényel: küzdjük le a félelmet, hogy bepiszkítjuk a kezünket, amikor segítünk az arra leginkább rászorulóknak. Jó elhatározás: Ma kihívás elé állítom magam és felvállalom, hogy nem félek szeretni, ezt kimondom és egyértelműen ki is mutatom.
"Egy lángot adok, ápold, add tovább..."

dec19

ADVENTI ÜZENET

December 18., CSÜTÖRTÖK:

Fontos szembenézni a ténnyel: ha én nem bocsátok meg, nincs jogom arra, hogy nekem megbocsássanak. Jó elhatározás: A megbocsátás az a kapu, amely elvezet minket egymáshoz – ma észreveszem, ha valakit szóval, tettel megbántottam és lehetőség szerint még a nap vége előtt őszintén bocsánatot kérek, felgyülemlett sérelmeimet pedig maradéktalanul elengedem.

"Egy lángot adok, ápold, add tovább..."

dec.18

ADVENTI ÜZENET

December 17., SZERDA:

Ha türelmetlen vagy, mindig elrontod az örömödet. Ha valamit szeretnél, legyen öröm a várakozás is. Jó elhatározás: Egy hét múlva, szenteste számba veszem az eddigi adventi készülésemet – mi maradt ki ebből a készülésből, mi miatt van lelkiismeretfurdalásom. Az elkövetkező egy hétben hallgatok a belső hangra, és tetteimet ez vezérli a Megváltó méltó fogadása felé.

"Egy lándot adok, ápold, add tovább..."

impatient

ADJ HANGOT VÉLEMÉNYEDNEK!

 

Szól hozzá! Töltsd ki kérdőívünket, a Te szavad is számít!

Bővebben...

ADVENTI ÜZENET

December 16., KEDD: 

Boldogok, akik csodálkoznak ott is, ahol mások közömbösek, mert öröm lesz az életük. (Gyökössy) Jó elhatározás: Ma a város utcáin járva, az üzletbe belépve, a munkahelyemen, iskolában örömmel nyugtázom a szunnyadó természet csendességét, a megterített asztal ínycsiklandó hívását, a lakás melegét, a vetett ágy nyugtató ölelését, a körülöttem lévők mosolyát... és minden olyan apró pillanatot, amellyel ma is megajándékoz az élet.
"Egy lángot adok, ápold, add tovább..."

dec-16

ADVENTI ÜZENET

December 15.. HÉTFŐ:

Még a legborúsabb napon is fel szokott csillanni egy-egy kósza napsugár. Ritkán akad olyan komor napunk, amelyen ne érne valami apró öröm minket. Jó elhatározás: A hét első napján én magam leszek a kósza fénysugár, amely örömet okoz valaki számára.
"Egy lángot adok, ápold, add tovább..."

dec-15

Fotó: Borsos Enikő

ADVENTI ÜZENET

ADVENT 3. VASÁRNAPJA:

Az ember csak a bajait szereti számon tartani, az örömeit nem. A keresztény az öröm és a hála embere. Jó elhatározás: ma este megkérdem magamtól, hogy tudok-e örülni azoknak a személyeknek, dolgoknak és tényeknek, amelyek körülvesznek mindennapi küzdelmeim során.

"Egy lángot adok, ápold, add tovább..."

dec.14

ADVENTI ÜZENET

December 13., SZOMBAT:

Tisztelnünk kellene a teremtett világot, ám nem ezt tesszük. Az emberiség a vesztébe rohan, ha csak kizsákmányolja a természetet. Jó elhatározás: A hétvégét kihasználom arra, hogy egy találkozásomat ne a megszokott környezetben, hanem a természetben szervezzem. Közösen megcsodáljuk a téli táj szépségét, különlegességét.
"Egy lángot adok, ápold, add tovább..."

dec.13

Fotó: Farkas Albert

 

ADVENTI ÜZENET

December 12., PÉNTEK:

Az útonjárás művészetében nem az a fontos, hogy ne essünk el, hanem, hogy ne maradjunk a földön. Jó elhatározás: Ma tükröt tartok magam elé: mikor hátráltam meg? Mikor roskadtam bele kudarcaimba és nyalogattam sebeimet?

"Egy lángot adok, ápold, add tovább..."

dec12

ADVENTI ÜZENET

December 11., CSÜTÖRTÖK:

Arra születtünk, hogy kinyilatkoztassuk a bennünk lakozó Isten dicsőségét. Mert ő nemcsak némelyikünkben, de mindegyikünkben ott lakik. Amikor engedjük világítani saját fényünket, önkéntelenül lehetővé tesszük másoknak, hogy ugyanezt tegyék. Jó elhatározás: Ma, a napi rutinfeladataim mellett arra törekszem, hogy erősítsem a bennem szunnyadó lángot – időt szakítok arra, hogy ezt tápláljam, olyan tevékenységgel, amely erőt ad, megnyugtat, feltölt.

"Egy lángot adok, ápold, add tovább..."

dec11

 

ADVENTI ÜZENET

December 10., SZERDA:
Add át magad másoknak! Ha valaki bezárkózik, azt kockáztatja, hogy önző lesz. Az állóvíz hamar poshadttá válik. (Ferenc pápa) Jó elhatározás: Ma tudatosan szembenézek saját ellenérzéseimmel és azokon túllépve pozitívan viszonyulok egy olyan embertársamhoz, akivel nehezemre esik kedvesnek lenni.
"Egy lángot adok, ápold, add tovább..."

dec10

A SZERNCSÉS NYERTESEK

A Gránátalma Egyesület asszonyai azzal támogatják az Együtt Egymásért – Szentmiklósiakért mozgalmat, hogy felajánlottak néhányat azokból a tárgyakból, amelyeket maguk készítettek, összesen száz darab tombolát kínáltak eladásra. Kisorsoltak egy takarót, amely úrihímzéssel készült a XVIII. századi minták alapján, egy hagyományos székely mintákkal, jelképekkel díszített hátizsákot és egy pólót, tíz székely kokárdát és tíz székely jelképeket tartalmazó karkötőt. Az eladott tombolákból bejövő összegből tartós élelmiszert vásárolnak a rászorulóknak.

December 7-én, vasárnak kisorsolták a szerencsés nyerteseket.

 

tombola

 

Bővebben...

AKI MÉG NEM LÁTTA

A táj szerelmese címmel Percze Ferenc, Pro Urbe díjjal kitüntetett, nyugalmazott kémia tanár munkáiból nyílt kiállítás a művelődési ház Karancsi Sándor-termében, december 4-én csütörtökön.

A tárlat december 19-ig látogatható, hétköznapokon 17–19 óra között.

percze megnyito

Bővebben...

ADVENTI ÜZENET

December 9., KEDD:

Legyen bátorságod elviselni az élet nagy fájdalmait, türelmed szembe nézni az apróbbakkal. S mikor elvégezted napi feladatodat, békén térj nyugovóra. Isten ébren virraszt. Jó elhatározás: A mai nap nehézségeit zokszó nélkül vállalom, legjobb tudásom szerint cselekszem – zokszó nélkül.

"Egy lángot adok, ápold, add tovább..."

dec9

KIGYÚLT A MÁSODIK GYERTYALÁNG

Gyergyószentmiklós főterén advent második vasárnapján újabb gyertyát gyújtott a közösség. A természetvédelmi szervezeteké idén a főszerep, a második gyertyát a város adventi koszorúján a Dancurás Hegyimentő Szolgálat tagjai gyújtották meg és kérték a mindenhatót, láttassa a teremtett természet szépségeit, óvja az embert, és adjon kegyelmet számára, hogy tisztelni tudja a természetet. 

advent 2 gyertyagyujtas b

Bővebben...

ADVENTI ÜZENET

December 8., HÉTFŐ:

A nagylelkű ember mindig boldog. A kicsinyeseknek megráncosodik a szíve, és sohasem éri el a boldogságot. Jó elhatározás: Ma számba veszem, hogy mi mindenért lehetek hálás az életben, kezdve a legkisebb és leginkább magától értődő ajándékokkal: egészség, otthon, család, barátok, mindennapi betevő, a mai nap új lehetőség arra, hogy szeressek... és sok egyéb. 

"Egy lángot adok, ápold, add tovább..."

dec8

ADVENT MÁSODIK VASÁRNAPJA

Töltsd a családdal a vasárnapot! Legyen a héten egy nap, amely a családé. A hétköznapi rohanásból megállva kérdezzük meg egymástól, hogy kinek milyen hete volt, hogy van, milyen öröme, bánata akadt a héten és keressünk közös élményeket. Jó elhatározás: A héten, vagy akár ma este időt kerítek arra, hogy a családommal nyugodtan, ráérősen időt töltsek, beszélgessünk.

"Egy lángot adok, ápold, add tovább..."

advent2vas

ADVENTI ÜZENET

December 6., SZOMBAT:

A Megváltó követése határozottan ez – szeretetből nyomába szegődni, ugyanazon úton haladni, amin Ő jár. Ő mindig utitársunk lesz ebben.

Jó elhatározás: Kérjük Isten kegyelmét, hogy azon az úton járjunk, amelyet Ő mutat nekünk.

"Egy lángot adok, ápold, add tovább..."

advent5

ADVENTI ÜZENET

December 5., PÉNTEK:

Ahol Jézus van, ott mindig jelen van az alázat, a szelídség és a szeretet. Jézus nyugodt fénye és a világ mesterséges fénye között nagy különbség van. Jó elhatározás: Ma arra figyelek, hogy a világ mesterséges fénye, hamis alázata helyét a szelídség nyugodt fénye vegye át életemben – a tisztánlátás bölcsességét kérem.
"Egy lángot adok, ápold, add tovább..."

munzlinger

Fotó: dr. Munzlinger Attila

Bagossy Brothers Company a K-Klubban

December 5-én este a Kárpátikum Pub és Borpatika vendégei lesznek a  Bagossy Brothers Company tagjai. Egy fergeteges mikulás várásra várnak TÉGED is....ez ez teeee!

 

bbc

Stand Up COMEDY: Zsók Levente & György Botond + KrampuszKARAOKE

Hahotázás, remek hangulat, remek humoristákkal és a legremekebb arcokkal, azaz veletek ;)


cityt

 

Bővebben...

ADVENTI ÜZENET

December 4., CSÜTÖRTÖK:
Az istenkereső ember szíve olyan, mint az utolsó vacsora asztala. A Teremtőjével való találkozásra vár, hogy meglelje békéjét. Erre kell felkészülnie. 
Jó elhatározás: Időt szakítok az elcsendesedésre, szemlélődésre, imára.
"Egy lángot adok, ápold, add tovább..."advent

MEGY A GŐZÖS...

A Szent Miklós Napok ideje alatt, december 6-án és 7-én is érdemes kihozni a gyerekeket. Szombaton 10 és 15 óra között, vasárnap 10 és 17 óra között indul a kicsi gőzös a polgármesteri hivatal elől, érinti a Kárpátok utcát, a Testvériség sugárutat, a Tűzoltók- és a Kossuth Lajos utcát, a polgármesteri hivatalhoz ér vissza.

 

vonat

ADVENTI ÜZENET

Dec. 3., SZERDA:

A megbocsátó szeretet és az irgalmasság igazi erő, mely képes megváltani az embert és a világot a keserűségtől, a vétkek sorától. Köztünk az Isten - itt van az Úr: benne reménykedjünk, vigadjunk és örüljünk! Jó elhatározás: Látogassunk meg egy időst, szenteljünk neki különös figyelmet - legyen ez igazi találkozás, legyünk segítségére napi teendőiben!

"Egy lángot adok, ápold, add tovább..."

3D MOZI – AJÁNLÓ

Nézz be a Salamon Ernő Gimnázium Dísztermébe!

 

3D

Bővebben...

3D MOZI – VETÍTÉSI PROGRAM

Idén is sok szeretettel várják a mozizni vágyókat! Három nap alatt 12 film kerül levetítésre a Salamon Ernő Gimnázium dísztermében.

 

film

Bővebben...

Program Limba Romana

ZILELE SFÂNTU NICOLAE

2–6 decembire 2016

Bővebben...

CSEREY CSABA ITTHON

A Szent Miklós Napok keretében sok szeretettel várunk mindenkit az örmény templomba december 6-án, szombaton 17 órától Cserey Csaba ütőhangszerművész koncertjére.

cserei

Bővebben...

ARCHITEKTURA6

Architektura 6 címmel szabadtéri fotókiállítás nyílik december 4-én, csütörtökön 16 órától Gyergyószentmiklós főterén.


architectura6 Sepsiszentgyorgy 12

 

Bővebben...

A GYERGYÓSZÉKI FÚVÓSZENEKAR KONCERTJÉRŐL

A Gyergyószéki Fúvószenekar 2014-ben alakult. Tagjai a Vaskertes Általános Iskola egykori és jelenlegi diákjai, illetve olyan zenekedvelők, akik bár soha nem játszottak fúvóshangszeren, kedvet kaptak az együtt zenéléshez. A zenekar sikerét igazolja, hogy máris több, mint 60 tagot számlál. December 7-én, vasárnap 13 órától őket köszönthetjük a Salamon Ernő Giumnázium előtt felállított színpadon.

gyergyoszeki

KÖNYVBEMUTATÓ

Foglalkoztat a történelem? Gyere el december 4-én, csütörtökön 15 órakor a Művelődési Ház Karancsi Sándor-termébe, ahol Rokaly József tanár úr két, idén kiadott kötetét, A SZÉKI-TA, A székely eredetkérdés tisztázása, illetveA Halotti Beszéd helyes olvasatacímű könyvét mutatják be. Moderátor: Balázs József. Szeretettel várunk!

rokaly konyvbemutato

HUSZONHETEN MÁR JELENTKEZTEK

Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ minden évben megszervezi a város intézményeinek és civil szervezeteinek ünnepi felvonulását, a Gyergyói Seregszemlét. Idén december 5-én, pénteken 16 órától a művelődési ház elől indulnak a csapatok a főtérre.

 seregszemle2

 

Bővebben...

ADVENTI ÜZENET

December 2., KEDD:

Soha ne fejezzétek be a napot anélkül, hogy kibékültetek volna egymással. A békességet minden nap újra kell teremteni a családban. Kérem, köszönöm, bocsánat - ismételjük e három szót a családban is. Minden nap bocsássatok meg egymásnak!

Jó elhatározás: Ha haragosom van, teszek egy lépést a békülés útján, elmondok egy fohászt is a kapcsolat javulásáért.

"Egy lángot adok, ápold, add tovább..."adven

ADVENTI ÜZENET

December 1., HÉTFŐ: 

Az Úrtól kell kérnünk, hogy megszabadítson minket a megosztottságtól, az egy más közötti harctól, az önzéstől, a pletykától. Mennyi kárt tud okozni a zúgolódás! Éppen ezért ne beszéljük ki egymást!

Jó elhatározás: Ha nehéz szeretnünk ma azt, akivel lennünk kell - munkatárs, családtag, barát...- kritizálás helyett találjuk meg, hogy mit csinált jól és dicsérjük meg érte.
"Egy lángot adok, ápold, add tovább..."

adve

ADVENTI ÜZENET MINDEN NAPRA

ADVENT ELSŐ VASÁRNAPJA:
Imádságunk nem korlátozódhat vasárnaponként egy órára. Fontos, hogy mindennapi kapcsolatunk legyen a Teremtővel. 

Jó elhatározás: Törekszem, hogy családommal együtt imádkozzam, az adventi koszorú első gyertyájának fénye gyűjtse össze a család tagjait.

"Egy lángot adok, ápold, add tovább..."
adv

STONE HILL KONCERT

Kicsiket, nagyokat egyaránt szeretettel várunk a Stone Hill Együttes gyerekkoncertjére Gyergyószentmiklós főterén, december 5-én, pénteken 17 órától.

 

stonehill

 

Bővebben...

DE MI LETT A NŐVEL?

December 6–7-én, szombaton és vasárnapnap este 7 órától újra műsoron a Figura Stúdió Színház De mi lett a nővel? című előadása.

demilettanovel

Bővebben...

FORGÁCSOK KARÁCSONY JÁNOS ÉLETMŰVÉBŐL

Szeretettel ajánljuk figyelmedbe a Tarisznyás Márton Múzeum városnapi programját.

Időpont: 2014. december 6., 18 óra.

A megnyitó helyszíne: Örmény Katolikus templom

A kiállítás helyszíne: Tarisznyás Márton Múzeum

karacsonyjanosmeghivo2014 halvanyabb

Bővebben...

ÜNNEPI TÁNCHÁZ

Ide lábam, ne tova... December 6-án, szombaton 21 órától a Rozmaring Vendéglőben. Muzsikálnak a Cika Zenekar illetve Ségercz Ferenc és barátai.

 

tanchaz rozmaring

Bővebben...

SZENT MIKLÓS-NAPI BÚCSÚ

Egyházközségünk december 6-án 10 órától fogadja a Szent Miklós római katolikus templom búcsús szentmiséjére érkező keresztaljákat. A 10:30-kor kezdődő szertartáson elhangzik a Szent Miklós Kamaraegyüttes előadásában, Kolcsár Árpád irányításával a Temesvári mise, orgonán kísér Csibi András. Idén sem marad el az ünnepi körmenet!

kormenet3

PÁLYÁZATI KIÍRÁS ÜGYES KEZEK TÉLEN SEM TÉTLENKEDNEK II., 2014

A PRO TERRA ALAPÍTVÁNY dekoráció-készítő online pályázatot hirdet második alkalommal, a pályázat lényege, kedvet adni az embereknek arra, hogy készítsenek saját kezűleg ünnepi és téli dekorációkat.

teli deko

Bővebben...

MÉG JELENTKEZHETSZ

Kapcsolódj ki! Győzd meg a barátaidat, munkatársaidat és jelentkezzetek az V. Kárpát-medencei Disznótoros Főzőversenyre. Jó alkalom ez a találkozásra, ismerkedésre, csapatépítésre. Azok, akik legfinomabb, legkülönlegesebb disznóságot teszik a zsűri asztalára, értékes nyereményt vihetnek haza. 

disznotoros

 

Bővebben...

VASTAG CSABA GYERGYÓSZENTMIKLÓSON

Követed a magyarországi tehetségkutatókat vagy sem, ez a zöld szempár biztosan ismerős. Talán nem is tudsz róla, de a dalainak refrénjét is kívülről fújod. A hazai rádiók ugyanis gyakran játsszák dalait. December 7-én, vasárnap 18 órától a nagyszínpadon Vastag Csaba olvasztja fel a jég(szívek)et.

vastag csaba

Bővebben...

Back to Top
Testvériség Sugárút 9 szám 535500 Gyergyószentmiklós, Tel./fax: +4-0266-361.992 Mobil: +4-0742-215.503 Email: info@gymk.ro

© - GYMK, 2014