Városuk névadóját ünnepelték

seregszemle2016

Ünnepi seregszemle, Szent Miklós érketés és koncert – a hétfő délutáni események nagy tömeget vonzottak Gyergyószentmiklós főterére.Tegnap a város névadójának ünnepén megtartották a búcsút is.

Bővebben...

Díszpolgár lett Bajna György

disztanacsules

Díszpolgári címmel tüntették ki Bajna György újságírót Gyergyószentmiklóson a városnapok alatt tartott dísztanácsülésen, ugyanakkor életműdíjakat adományoztak nyugdíjas pedagógusokank és egészségügyi szakemberekenk. Ugyanezen az ülésen ünnepelték meg a 20., illetve 75. évfordulóját annak, hogy Gyergyószentmiklós testvérvárosi kapcsolatot tart fenn Szigetszentmiklóssal, illetve Kiskúnmajsával.

Bővebben...

Asztaliteniszezők versenye

Hetedszer rendezte meg a Gyergyó Asztalitenisz SE a sportágat kedvelők Szent miklós Kupáját. A vasárnapi megmérettetésen 25 versenyző vett részt. A rendezvényre Ditróból és Tekerőpatakról is érkeztek sportbarátok. A játékosokat 3 kategóriába sorolták. A következő végeredmény született: Gyerek kategória: 1. Szőcs Nándor, 2. Popa Krisztián, 3. Ferencz Márk és Székely Bence. Haladó kategória: 1. Bábics Tamás, 2. Simon Róbert, 3. Tódor Csaba és Orosz Jenő, 4. Koszta Márk. Felnőtt kategória: 1. Lőrinczi Béla, 2. Szabó Áron, 3. Pap Gyula, 3. Héja Zoltán, 4. Hompoth Zsolt.

GERGELY IMRE

Gyergyói Hírlap, 2016. december 7., szerda

Jó hangulatú jégkorong-kupa

Minden eddiginél több csapat, azaz összesen 31 együttes szerepelt a szombaton és vasárnap megrendezett Szent Miklós Kupán. Az U8-as és U10-es korosztályok számára szervezett eseményen a jégre lépő gyermekek száma is nagyobb volt, mint más hasonló tornákon, ez több, mint 350 kishokist jelentett. A gyergyószentmiklósi műjégpályán két U8-as és két U10-es csapat képviselte a gyergyószéki hokit. A gyermekek, edzők és szülők is nagyszerűen érezhették magukat, nem számított az eredmény, csak a játék öröme. Persze, a Mikulás is meglátogatta az eseményt, és ajándékokkal lepte meg azokat a hokis palántákat, akik ezt megérdemelték, azaz mindenki kapott az csomagokból.

GERGELY IMRE

Gyergyói Hírlap, 2016. december 7., szerda

Legyünk a béke hordozói

Legyünk a béke hordozói a mindennapokban – erre a jézusi biztatásra alapozta prédikációját Burbela Gergely verbita szerzetes, tartományfőnök, a Szent Miklós-templom idei búcsújának ünnepi szónoka. Kifejtette, a béke, aminek hordozásával Jézus megbíz bennünket, az nem a szent nyugalom, nem a kényelmes élet, hanem az, amely igazságra, irgalmasságra, elkötelezettségre van alapozva. Nemet mondani a bűnnek, a rossznak, meghallani Isten hangját, és megtenni, amire felszólít, kilépni saját kényelmünkből és jót cselekedni akár a halál árán is, ez hozza meg a béke érzését az emberben – hangsúlyozta. Szentek, vallási méltóságok cselekedeteivel példázódva mutatott rá: a béke miatt sokszor szenvedni kell, de a ránk bízott béke minden esetben megköveteli a gyűlölettől való menekvést, és azt, hogy kiálljunk az igazság pártján akkor is, ha az kényelmetlen. „Az adventi időszakban fogadjuk be Jézus Krisztust, aki maga a béke. Engedjük be őt szívünkbe és vigyük tovább a békét. Hirdessük, hogy az a béke, ami igazságra, irgalmasságra, elkötelezettségre van alapozva, és imádkozzunk, ahogyan Teréz anya: A csend gyümölcse az ima. Az ima gyümölcse a hit. A hit gyümölcse a szeretet. A szeretet gyümölcse a béke” – zárta gondolatait az ünnepi szónok.

PETHŐ MELÁNIA

Gyergyói Hírlap, 2016. december 7., szerda

Back to Top
Testvériség Sugárút 9 szám 535500 Gyergyószentmiklós, Tel./fax: +4-0266-361.992 Mobil: +4-0742-215.503 Email: info@gymk.ro

© - GYMK, 2014